Prvo oblasno takmičenje u programiranju Lego robota

U petak, 25. aprila, u Mašinsko tehničkoj školi „15. maj“ u Nišu održano je I oblasno takmičenje u programiranju Lego robota. Na takmičenju su pored tri ekipe iz naše škole učestvovale i tri ekipe iz škole domaćina i dve ekipe iz Mašinsko elektrotehničke škole iz Kruševca.

Svaku ekipu su činila po dva učenika iz škole a takmičenje se sastojalo u rešavanju tri zadatka. Prvi zadata je bio iscrtavanje geometrijske figure (kvadrata), drugi zadatak je bio programiranje robota za autonomni prolazak kroz lavirint i treći zadatak je sakupljanje kockica crvene boje i njihovo pakovanje u magacin.

Našu školu su predstavljali sledeći učenici:

Ekipa 1: David Troter (E31) i Nikola Stratijev (E43), nastavnik mentor ekipe je Nenad Milojković

Ekipa 2: Nemanja Milenković (E31) i Boško Miletić (E43), nastavnik mentor ekipe je Dragan Manojlović

Ekipa 3: Milan Zdravković i Đorđe Blagojević (E43), nastavnik mentor ekipe je Dejan Dačić.

U veoma neizvesnoj borbi, sa minimalnom razlikom od 0,3 poena u odnosu na prvoplasiranu ekipu, Ekipa 3 naše škole osvojila je DRUGO mesto.

Rezultati I oblasnog takmičenja u programiranju Lego robota:

  1. Kruševac 1
  2. Zaječar 3
  3. Niš 3
  4. Zaječar 2
  5. Kruševac 2
  6. Niš 2
  7. NIš 1

Takmičenje je proteklo u prijatnoj takmičarskoj atmosferi i lepom druženju učesnika, a u pauzi između programiranja i prezentacije radova za učenike i nastavnike je bio organizovan obilazak Mašinskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Želimo da pohvalimo kolegijalnost i nesebičnost naših predstavnika koji su pozajmili Lego robota ekipama iz Kruševca za izvršenje trećeg zadatka.

Slika sa takmičenja

Takmičenje – Robotika

Leave a Comment