eTwinning projekat

fogfoeTwinning projekat

1eTwinning projekat je zvanično otvoren 11. februara 2021. sa učenicima iz odeljenja E-23 i E-24 i njihovim profesorima Jasminom Lilić, Danijelom Đorđević, Petrovkom Đorđević, Snežanom Conić i pedagogom Snežanom Zekavicom. Druženje se odigralo preko Google meet-a zajedno sa njihovim inostranim partnerima iz Hrvatske i Turske. Prvo je usledilo predstavljanje naše škole kratkim video klipom koji su snimili učenici odeljenja E-24 kako je proteklo snimanje možete pročitati u prethodnom broju eTwinning projekta. Zatim, pokrenuta je diskusija oko nijhove prve teme, a to je nasilje na internetu. Izlaganje su vodili učenici naše škole.

Prema njihovim rečima, prvi susret je protekao predivno. Imali su prostor da iskažu svoje stavove, kako pozitivne, tako i negativne o internetu. Podelili su međusobno svoja iskusta ili iskustva svojih bližnjih sa svojim, sada već prijateljima iz Hrvatske i Turske. Isto, jedno od predivnih iskustava za njih je i to što su mogli da se odvaže i možda po prvi put progovore na engleskom jeziku, a isto tako možda i nauče po neku reč na turskom.2

Dok učenici neštrpljivo isčekuju ponovni povod za druženje i razmenu mišljena sa inostranim prijateljima, a mi povod da vas obradujemo nekim novim člankom, vi možete pročitati neke stare članke koje ste propustili.

Sofija Stefanović, Ksenija Bubanja, Anja Stojković

Leave a Comment