Monthly Archive: februar 2021

eTwinning projekat

fogfoeTwinning projekat

1eTwinning projekat je zvanično otvoren 11. februara 2021. sa učenicima iz odeljenja E-23 i E-24 i njihovim profesorima Jasminom Lilić, Danijelom Đorđević, Petrovkom Đorđević, Snežanom Conić i pedagogom Snežanom Zekavicom. Druženje se odigralo preko Google meet-a zajedno sa njihovim inostranim partnerima iz Hrvatske i Turske. Prvo je usledilo predstavljanje naše škole kratkim video klipom koji su snimili učenici odeljenja E-24 kako je proteklo snimanje možete pročitati u prethodnom broju eTwinning projekta. Zatim, pokrenuta je diskusija oko nijhove prve teme, a to je nasilje na internetu. Izlaganje su vodili učenici naše škole.

Prema njihovim rečima, prvi susret je protekao predivno. Imali su prostor da iskažu svoje stavove, kako pozitivne, tako i negativne o internetu. Podelili su međusobno svoja iskusta ili iskustva svojih bližnjih sa svojim, sada već prijateljima iz Hrvatske i Turske. Isto, jedno od predivnih iskustava za njih je i to što su mogli da se odvaže i možda po prvi put progovore na engleskom jeziku, a isto tako možda i nauče po neku reč na turskom.2

Dok učenici neštrpljivo isčekuju ponovni povod za druženje i razmenu mišljena sa inostranim prijateljima, a mi povod da vas obradujemo nekim novim člankom, vi možete pročitati neke stare članke koje ste propustili.

Sofija Stefanović, Ksenija Bubanja, Anja Stojković

eTwinning projekat

 

etwinning_logo_656x369

eTwinning projekat

Tehnička škola Zaječar je zvanični partner eTwinning projekta. U sklopu ovogodišnjih aktivnosti, učenici odeljenja E-24 su snimili kratak video koji predstavlja našu školu.

Nakon pisanja scenaria i teksta, organizovanja, snimanja i prezentovanja, biće još aktivnosti (između ostalog o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju), o čemu ćemo vas naknadno izveštavati.

Evo kako je proteklo snimanje 3.2.2021.

received_439422727470764Evo kako i vi možete napraviti kratki video:
  1. osmislite o čemu ćete raditi i kako biste voleli da izgleda
  2. napišite scenario
  3. obavestite profesore, psihologa i direktora
  4. nabavite potrebnu opremu
  5. podelite uloge i zaduženja i pronađite statiste (ukoliko je potrebno)
  6. snimite
  7. editujte

 

 

Aleksa Minčić, Ksenija Bubanja, Anja Stojković, Sofija Stefanović